«100 Χρόνια Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού» Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων – Φεγιέ

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

ΤΟ ΤΖΑΜΙ

 Το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, με αφορμή τον εορτασμό για τα εκατό χρόνια από την ίδρυσή του, υλοποιεί σε συνεργασία με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία την έκδοση και κυκλοφορία Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων – Φεγιέ.

Η Σειρά έχει τίτλο «100 Χρόνια Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού» και αποτελείται από 2 φεγιέ με έργα του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ από τις Συλλογές του Μουσείου. Απεικονίζονται δύο ζωγραφικά θέματα ο Μέγας Αλέξανδρος (Α.Μ. 3095) αποτοιχισμένη τοιχογραφία και ο Ερωτόκριτος και η Αρετούσα (Α.Μ. 18695) ζωγραφικό θέμα από τον ανατολικό τοίχο του τοιχογραφημένου διάκοσμου της αίθουσας Θεόφιλου. Τα έργα προέρχονται από  το "καλό δωμάτιο" της οικίας Ζόλκου, στο Κλομιδάδο (Νάπη) της Λέσβου (περίοδος 1924-1930).

 

Η Επίσημη Παρουσίαση της Σειράς θα γίνει την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19:00 στο Τζαμί Τζισδαράκη (Άρεως 1, Πλατεία Μοναστηρακίου).

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τη Διευθύντρια του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού κα Έλενα Μελίδη και από τον Γενικό Εμπορικό Διευθυντή των Ελληνικών Ταχυδρομείων κ.  Σάββα Δάνδολο. Παράλληλα θα γίνει προβολή ολιγόλεπτου οπτικοακουστικού υλικού για την ιστορία του Μουσείου.

 

Επικοινωνία:

Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού
Θέσπιδος 8
10558 Αθήνα
τηλ. 210-3245957
E-mail: mnep@culture.gr

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ