Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2016

23 & 25 Σεπτεμβρίου 2016

Το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων – Συλλογή Φοίβου Ανωγειανάκη, συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2016 με τις εξής εκδηλώσεις:

 

 

«Ζωγραφίζοντας το ταξίδι της Μαρίας και του Κέιτα»

 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Β΄ - Στ΄ Δημοτικού

 

Ο βραβευμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων Πάνος Χριστοδούλου παρουσιάζει στα παιδιά το νέο του βιβλίο «Το ταξίδι της Μαρίας και του Κέιτα» και ζητάει τη βοήθειά τους για την εικονογράφησή του. Μέσα από ζωγραφική και παιχνίδια αλλά και την αφήγηση της ιστορίας της Μαρίας και του Κέιτα, τα παιδιά θα μάθουν πώς και γιατί κάποιοι άνθρωποι αναγκάζονται να αφήσουν την πατρίδα τους και να κάνουν ένα πολύ δύσκολο και επικίνδυνο ταξίδι αναζητώντας βοήθεια και ασφάλεια.

 

Τόπος: Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων, Διογένους 1, Πλάκα

Χρόνος:  Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 10.00

Πληροφορίες  στο τηλέφωνο: 210 32 50 198

 

 

 

Το μαγικό Λ/λουτρό. Συνάντηση,  συνύπαρξη,  αποδοχή

 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Ε΄, Στ΄ Δημοτικού, και Γυμνασίου

 

Τα δημόσια λουτρά υπήρξαν χώροι καθαριότητας και περιποίησης του σώματος, απόλαυσης και ψυχαγωγίας, συνάντησης και κοινωνικής συναναστροφής, αλλά και συνύπαρξης διαφορετικών φυλών, θρησκευμάτων, κοινωνικών ομάδων και τάξεων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιχειρεί να αναδείξει όλες αυτές τις διαφορετικές πτυχές που καθιστούσε το χώρο του Λουτρού σχεδόν «μαγικό» και τη διαδικασία του λουτρού ως μια διαδικασία όπου συντελούνται πολυεπίπεδες και πολυσύνθετες πολιτισμικές διεργασίες σε ψυχολογικό, κοινωνικό και συμβολικό επίπεδο, με έμφαση στη συνάντηση, συνύπαρξη και αποδοχή του «διαφορετικού».

 

Τόπος: Λουτρό των Αέρηδων

Χρόνος:  Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 10.00

Πληροφορίες  στο τηλέφωνο: 210 32 39 813, 210 32 23 368          

 

 

 

«Ξένος – σαν άλλου ανέμου κι άλλου τόπου…»

Μουσική εκδήλωση

 

Το μουσικό σχήμα «Τεκέρως» θα ερμηνεύσει δημοτικά και ρεμπέτικα τραγούδια της ξενιτιάς – τραγούδια που  έδωσαν φωνή στον πόνο και την αγωνία του ξενιτεμού, αλλά και στον πόθο και τη νοσταλγία για την πατρική γη.

 

Τόπος: Κήπος Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων, Διογένους 1, Πλάκα

Χρόνος:  Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 12.00

Πληροφορίες  στο τηλέφωνο: 210 32 50 198

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ