ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ 2017

22 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ 2017

Κρυμμένες ιστορίες στην «Αυλή των θαυμάτων»

Παιχνίδι θησαυρού για το ευρύ κοινό

 

22 Σεπτεμβρίου 2017

ΆΡΕΩΣ 10, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

 

Το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων – Συλλογή Φ. Ανωγειανάκη, συμμετέχει για άλλη μια χρονιά στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς που για φέτος φέρει τον τίτλο «ΠΟΛ(ε)ΙΣ».

Θέμα των φετινών εκδηλώσεων είναι οι πόλεις, παλιές και νέες, με έμφαση στη μεταμόρφωσή τους μέσα στο σύγχρονο κόσμο αλλά και τον μελλοντικό. Στόχος του εορτασμού είναι η προβολή της κάθε πόλης ως ένα ζωντανό και σε συνεχή εξέλιξη πολιτισμικό φαινόμενο σε όλες του τις διαστάσεις και τη δυναμική του.

Στο πλαίσιο αυτό το Μουσείο διοργανώνει  την εκδήλωση:

 

Κρυμμένες ιστορίες στην «Αυλή των θαυμάτων»

 

Πρόκειται για ένα παιχνίδι θησαυρού στο οικοδομικό τετράγωνο Άρεως, Ανδριανού, Κλάδου και Βρυσακίου, στο Μοναστηράκι, στους χώρους δηλαδή όπου πρόκειται να στεγαστεί στο άμεσο μέλλον το νέο Μουσείο. Το οικιστικό σύνολο που περικλείεται στην ιδιαίτερη αυτή γειτονιά αποτελεί μια από τις πιο παλιές περιοχές κατοίκησης της πόλης των Αθηνών, με συνεχείς μετασχηματισμούς που φέρουν τα ίχνη της ζωής της πόλης στη διάρκεια των αιώνων και των ανθρώπων που έζησαν σε αυτό.

Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν ιστορικά αποτυπώματα της πόλης και κρυμμένες ιστορίες ανθρώπων μιας πανέμορφης γειτονιάς, λίγο πριν το επίσημο άνοιγμά της στο κοινό μέσα από τη νέα της λειτουργία ως Μουσείο.

 

Σημείο συνάντησης: Άρεως 10, Μοναστηράκι

Ημερομηνία εκδήλωσης: Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, ώρα: 11:00

Διάρκεια: 2 ώρες

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 210-32 49 698 (εργάσιμες ημέρες από 8.00 π.μ. έως 4.00μ.μ.).

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ