δεξαμενές θερμότητας Έκθεση της Μαρίας Πατσή

21 Απριλίου έως 7 Μαΐου 2018

ΤΟ ΛΟΥΤΡΟ ΤΩΝ ΑΕΡΗΔΩΝ

Το 2018 το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού (πρώην Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης) γιορτάζει 100 χρόνια από την ίδρυσή του και διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιείται η εικαστική έκθεση της Μαρίας Πατσή, με τίτλο:

«δεξαμενές θερμότητας»

Η καλλιτέχνης εμπνεόμενη από το Λουτρό των Αέρηδων και τη λουτρική πρακτική, δημιουργεί ζωγραφικά έργα που σχετίζονται με τις εντυπώσεις της ανθρώπινης φιγούρας και του υδάτινου στοιχείου που αναδύονται μέσα από τον χώρο και τη λειτουργία του. Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του μνημείου, περικλείοντας ιστορία και μνήμες αιώνων,  αποτελεί σημείο δημιουργικής «εκκίνησης» για την εικαστικό, η οποία αποτυπώνει στα έργα της νερά, σώματα, λουόμενες φιγούρες. Γίνεται το πλαίσιο, η αφορμή και το κίνητρο της καλλιτέχνιδος για να εκφραστεί, χρησιμοποιώντας κλασικές και σύγχρονες μικτές τεχνικές, τη ζωγραφική, τη χαρακτική και την ψηφιακή τέχνη.

Οι εικαστικές της δημιουργίες συνομιλούν με το Μνημείο σε μία γόνιμη συνάντηση πολιτιστικής κληρονομιάς και σύγχρονης τέχνης, έργων και ιδεών. 

 

Τόπος: Λουτρό των Αέρηδων, Κυρρήστου 8, Πλάκα

Εγκαίνια Έκθεσης: Σάββατο 21 Απριλίου 2018, ώρα 12:00

Διάρκεια:  21 Απριλίου έως 7 Μαΐου 2018

Ώρες λειτουργίας: 8.00 – 15.00, κάθε μέρα εκτός Τρίτης

Πληροφορίες: 210 32 44 340

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ