Με αγιόκλημα και γιασεμί

20 Μαΐου – 27 Μαΐου 2018

Με αφορμή τον εορτασμό των εκατό χρόνων από την ίδρυση του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού διοργανώνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Επαγγελματικής Προετοιμασίας & Προώθησης (ΚΕΠΠ2) του Ιδρύματος Προστασίας & Αποκατάστασης Παιδιών & Νέων με νοητικές αναπτυξιακές διαταραχές και διαταραχές του αυτιστικού φάσματος «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» η φωτογραφική Έκθεση με τίτλο:

 

«Με αγιόκλημα και γιασεμί»

 

Η φωτογραφική ματιά των εκπαιδευόμενων του ΚΕΠΠ 2 του Ιδρύματος «Θεοτόκος» αποτυπώνει με ευαισθησία, έμπνευση και αγάπη όψεις της περιοχής της Πλάκας, τα Μνημεία, το τοπίο και τους ανθρώπους.

 

Το Μουσείο δραστηριοποιείται στο σύγχρονο κοινωνικό γίγνεσθαι, δίνοντας την ευκαιρία σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες να εκφράσουν και να αναδείξουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες. Ως φορέας κοινωνικής αλλαγής και σύγχρονου αναστοχασμού στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της κοινότητας, μέσα από την αλληλεπίδραση που ασκούν οι δημιουργίες αυτών των νέων, συμβάλλοντας έτσι στην αποδοχή και στην ένταξη των ομάδων αυτών στον κοινωνικό ιστό.

 

Η Έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμoύ της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2018, που φέτος έχει το θέμα: «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό».

 

Εγκαίνια: 20 Μαΐου 2018, ώρα 12.30

Τόπος: Πανός 19, Πλάκα

Διάρκεια Έκθεσης: 20 Μαΐου – 27 Μαΐου 2018

Ώρες λειτουργίας: 8.30 – 14.30, κάθε μέρα εκτός Δευτέρας

 

 

 

Το ΙΠΑΠ «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» προσφέρει υπηρεσίες ειδικής εκπαίδευσης και θεραπείας σε παιδιά ηλικίας 2,5 έως 4,5 ετών (πρώιμη παρέμβαση), εφήβους και ενήλικες νέους & νέες με νοητικές αναπτυξιακές διαταραχές και διαταραχές του αυτιστικού φάσματος. Από το 1963 έχει εξυπηρετήσει πάνω από 5.000 άτομα τα οποία έχουν λάβει μέρος σε πρωτοπόρα και καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα με αξιόλογα αποτελέσματα (184 προσλήψεις στην ελεύθερη αγορά τα τελευταία χρόνια). Είναι δημιούργημα ιδιωτικής πρωτοβουλίας και έχει τις εγκαταστάσεις του στο Δήμο Ιλίου, στα δυτικά προάστια της Αθήνας.

Συνοδευτικό υλικό
ΑΦΙΣΑ.pdf
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ