16/10/2020

Επιτυχία του Μουσείου στο διαγωνισμό "EU in my Region 2020"

Το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού σε συνεργασία με την Ε..Υ.Δ.Ε.Π Αττικής πήρε μέρος στον διαγωνισμό Postcards της Ευρωπαϊκής Καμπάνιας «Η Ευρώπη στην περιοχή μου / EU in My Region 2020». Ο διαγωνισμός αφορά σε φωτογραφίες που προβάλλουν έργα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού βρίσκεται ανάμεσα στους νικητές του διαγωνισμού, με το έργο της διαμόρφωσης της νέας μόνιμης έκθεσής του σε ένα σύνολο ιστορικών κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας, που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ και το Ε.Π. Αττικής.
Ένα συγκρότημα κτιρίων του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα, στο Μοναστηράκι, ανάμεσα στα ερείπια της κλασικής και ρωμαϊκής αρχαιότητας, έχει αποκατασταθεί για να στεγαστούν οι συλλογές του Μουσείου αναβαθμίζοντας τον ευρύτερο αστικό χώρο και ενισχύοντας το πολιτιστικό τοπίο ολόκληρης της Αττικής.
Μέσω της καμπάνιας «EU in My Region», εικόνες του μαγικού αυτού χώρου θα ταξιδέψουν στην Ευρώπη κι όλο τον κόσμο, προβάλλοντας όχι μόνο το Μουσείο αλλά και τη σπουδαία δουλειά που γίνεται για την ανάπλαση σημαντικών χώρων του ιστορικού κέντρου της αρχαιότερης πόλης της Ευρώπης.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ