«Του Κωνσταντή: Η ιστορία μιας υπόσχεσης, μιας κατάρας και μιας επιστροφής» στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019

29 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΟ ΛΟΥΤΡΟ ΤΩΝ ΑΕΡΗΔΩΝ

Το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019 με θέμα: «ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ – Αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο», παρουσιάζει στις 29 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 12:00 στο Λουτρό των Αέρηδων την παραμυθιακή ιστόρηση: 

 

«Του Κωνσταντή: Η ιστορία μιας υπόσχεσης, μιας κατάρας και μιας επιστροφής»

Όταν τα δημοτικά τραγούδια γίνονται έμπνευση για παραμύθια

 

Πρόκειται για αφήγηση σε πεζή μορφή του δημοτικού τραγουδιού «Του νεκρού αδερφού», βασισμένη σε δέκα προφορικές παραλλαγές απ’ όλη την Ελλάδα.

Η αφήγηση θα γίνει από τον Δημήτρη Β. Προύσαλη και εμπλουτίζεται με μελοποιημένα ποιητικά μέρη σε 15σύλλαβο στίχο του ποιητή Δημήτρη Φιλελέ και μουσική του Φίλιππου Πλακιά.

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Παραμύθια και μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη».

 

Τόπος: Λουτρό των Αέρηδων, Κυρρήστου 8, Πλάκα

Ημερομηνία εκδήλωσης: Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 12:00

Αφήγηση: Δημήτρης Β. Προύσαλης.

Στίχοι: Δημήτρης Φιλελές

Μουσική σύνθεση: Φίλιππος Πλακιάς.

Για ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες:  τηλ. 210 3244340

 

 

Επισυνάπτεται το συνολικό πρόγραμμα εκδηλώσεων των  Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019  - «ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ – Αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο» και το Δελτίο Τύπου των φετινών ΕΗΠΚ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ